I Care – Dar el Fityan barnhem

I april 2008, bildades i Svensk-Sudanska föreningen en ungdomskommitté (SSAYC) av några ungdomar som startade projektet “I Care”. Med ett stort intresse för Sudan och dess välbefinnande bland både sudanesiska ungdomar boende i Sverige, samt ett stort antal svenskar, blev det huvudsakliga målet att hjälpa mindre lyckligt lottade ungdomar i Sudan.

“I Care” är ett projekt uppbyggt av en politiskt och religiöst obunden förening, som försöker belysa frågan om föräldralösa och övergivna barn i Khartoum, Sudan. Projektet tog form under 2008 med valet att fokusera på barnhemmet Dar Al Fityan, i hjärtat av Khartoum, ett barnhem för funktionsnedsatta pojkar i åldern 4-18 år.

I praktiken är Syftet med detta projekt att underlätta vardagen för de fysiskt och psykiskt funktionsnedsatta föräldralösa pojkarna, genom att tillhandahålla förbrukningsartiklar, öka vitaliteten i boendet och koppla ungdomar med olika kompetenser till barnhemmet, som stöd till barnen och personalen. Under de senaste åren har vi haft förmånen att sprida konceptet av detta projekt genom att vara värd för flera “I Care” Fund Raising evenemang i Stockholm, där projektet har sitt ursprung.

Följ gärna I Care-nyheterna på bloggen: http://i-careproject.blogspot.se/ 

barnhem2

barnhem21

barnhem3

barnhem5

barnhem6