Stöd Sudans Vårdpersonal

اللغة العربية Arabiska

Mål:

Tillsammans vill vi stödja Sudans vårdpersonal. De som jobbar utan betalning och gör allt för att vårda Sudans befolkning men saknar det mest grundläggande för att minska smittspridningen vid behandling såsom ansiktsmasker, engångshandskar, desinfektionsmedel, etc.

Lokalt i Sudan samarbetar vi med “Sudanese Doctors Initiative” (SDI) för att köpa och distribuera dessa nödvändigheter direkt till vårdpersonalen i olika städer och sjukhus i Sudan. Enligt SDI så har det kostat i maj 10 USD (ca 100 kr) för en Personal Protection Equipment (PPE) per vårdpersonal de delat till i Sudan. En PPE inkluderar 1 st FFP2 ansiktsmask, 1 st skyddskläder sydda lokalt i Sudan, 1 st ansiktsvisir (Face shield), 1 st paket med engångshandskar, 1 st desinfektionsmedel producerat lokalt i Sudan och 1 st extra kirurgisk ansiktsmask.

Se video nedan om SDI:

Varannan vecka till var fjärde vecka kommer vi gemensamt i en kommitté bestående av ett flertal Sudanrelaterade föreningar i Sverige bestämma till vilken stad/sjukhus SDI ska leverera skyddsmaterialen. Syftet är att vi ska täcka många områden i Sudan.

Ert bidrag och ert engagemang är det som gör detta möjligt.

Donera via GoFundMe och betala med kort: https://www.gofundme.com/stod-sudans-vardpersonal

Donera via Swish: 1233794732

Viktigt! Vid Swish betalning märk överföringen: “Vårdpersonal”

Skanna QR-koden från Swish appen

 

Bakgrund:

I ett land som har under flera decennier lidigt av diktatur, inbördeskrig och korruption som förstört landets olika infrastruktur inklusive hälsovården. Sudan har idag en av världens lägsta BNP, en av världens lägsta medelinkomstlön och en inflation som ständigt plågat människornas liv.

I år slog Covid19 världen och liksom många andra länder så har Sudan drabbats hårt. Sudan befaras att drabbas hårdare än de flesta vilket vi redan ser bevis på då både ekonomi, sjuk- och hälsovård är i mycket dåligt skick.

Majoriteten av vårdpersonalen jobbar just nu som volontärer utan ekonomisk ersättning och alla kämpar för att rädda så många människor som möjligt. Samtidigt saknar de all sorts nödvändig utrustning och hjälpmedel för att skydda sig själva. Därför har många av vårdpersonalen blivit smittade och satt sig själva i karantän.

Det finns många volontärer (vårdpersonal) men inga medel för att skydda dem. De är rädda men deras humana själ vill kämpa vidare. Genom den här insamlingen vill vi Sudanrelaterade föreningar i Sverige hjälpa Sudan så att vårdpersonalen kan få tillgång till det mest nödvändiga för att skydda sig själva, hålla sig friska och fortsätta rädda människoliv.

Stort Tack för ditt bidrag som betyder så mycket!

Med vänlig hälsning,

Svensk Sudanska Föreningen
Nubiska Föreningen i Sverige
Sudanska Föreningen i Malmö
Sudanesiska Föreningen i Uppsala
Sudanesiska Föreningen i Göteborg
Sudanese Association in Stockholm
Sudanesiska Föreningen i Järva
Sawa Sweden, Västerås
Kassala förening i Sverige,
Nätverket för Fred i Afrikas Horn
Darfur Föreningen i Sverige

Mer om “Sudan Doctors Initiative” (mål, rapport från maj och brev):

Letter (PDF)

Post a comment