Föredrag & Film om Svenskhet

 

 


Föredrag och Film om Svenskhet

Föredrag om Svenskhet (Uppsala)

Datum: Lördag 2 Mars 2019 kl.18.30 (föredrag ca 1 tim)
Plats: Vaksalaskolans matsal, Vaksala torg i Centrala Uppsala

 
En eftermiddag om Svenskhet – föredrag film, fika och diskussion (Stockholm)

Datum: Söndag 3 Mars 2019 kl.14.00 (slut senast 18)
Plats: Sensus, Torkel Knutssonsgatan 39, Sal T10-11 (T- Mariatorget)

 Uppsala 2 mars & Stockholm 3 mars 

Föredrag

Hur fungerar svensken? Is the Swede a Human being?
Vad finns det för likheter och skillnader mellan det typiskt svenska och typiskt sudanesiska och vad kan vi lära av varandra?

Föredrag på svenska, arabiska och/eller engelska (beroende på publik) av Dr Helene Fatima Idris baserat på boken ‘Är svensken människa?’ (2006, 2015) skriven av Henrik Berggren och Lars Trädgårdh och på mångåriga egna erfarenheter. Helene Fatima berättar om det moderna svenska samhället och den svenska modellen med fokus på frihet, jämställdhet och självständighet.
Efterföljande frågor och diskussion i mån av tid  (Uppsala)

 Obs! Enbart i Stockholm 3 mars 

Film ”The Swedish Theory of love”

Frågor och Diskussion utifrån föredrag och filmen, kring vad som kan uppfattas som typiskt svenskt och hur väl det stämmer med verkligheten samt vad det finns för likheter och skillnader mellan det typiskt svenska och det typiskt sudanesiska och vad vi kan lära av varandra.

Fika finns att avnjuta i pauser, före och efter programmet

Det är med stor glädje vi välkomnar Dr Helene Fatima Idris till SSF i Uppsala och Stockholm. Helene Fatima är lingvist, forskare och lärare på Khartoums Universitet samt tillika en nära vän och samarbetspartner som nu är generalsekreterare i Sudanese Swedish Friendship Association. Helene Fatima har de senaste åren hållit i flera svenskkurser på Sweden House i Khartoum med rätt att utfärda utbildningsdiplom i svenska. Helene Fatima har hållit liknande föredrag i Sweden House i Khartoum som var mycket populära och följdes av en hel del spännande frågor och diskussioner.

Kommande Evenemang

Årsmöte för Svensk Sudanska föreningen

Datum: Söndag 28 april 2019 kl.14 (slut senast 17)
Plats: Sensus, Torkel Knutssonsgatan 39, Sal T10-11 (T- Mariatorget)

Du som är medlem – Var med och påverka framtiden för Svensk Sudanska föreningen! Kallelse med Dagordning och Årsberättelse skickas ut i april

Knytkalas med olika Sudananknutna organisationer

När: Söndag 9 Juni 2019 kl.15-20
Var: Sensus, Torkel Knutssonsgatan 39, Sal T9-T10-11 (T- Mariatorget)

Förra året hade vi en jättetrevlig eftermiddag tillsammans vi som är medlemmar i olika organisationer med anknytning till Sudan eller bara Sudanintresserade helt enkelt. Det vill vi i Svensk Sudanska föreningen göra till en tradition så vi vill bjuda in alla Sudanintresserade helgen efter Ramadan till en eftermiddag där vi delar med oss av våra olika verksamheter, projekt, aktiviteter och idéer.

Vi lär känna varandra bättre och diskuterar hur vi kan lära av varandra och tillsammans hjälpa varandra att utveckla vad vi gör och få fler att delta i våra respektive aktiviteter.

Förutom god mat och fikagott hoppas vi förstås på sång, dans och poesi också från våra olika förmågor!   

Glöm inte våra mycket angelägna insamlingar 

Svensk Sudanska föreningen har Nytt Bankgiro: 5295-7594
Swish: 1233794732


Solvatten

Men för allt detta behövs lättillgängligt vatten – därför behöver vi allas hjälp att samla in vatten till ett nytt solpumpssystem i Knalleskolan.

Hittills har vi samlat in drygt 20 000 kr av de 100 000 kr vi behöver få in till sommaren så vi är jättetacksamma för alla som bidrar till och sprider information om vår insamling!

Vill ni bidra – Skriv “Solvatten” i Meddelandefältet på Bankgiro eller Swish

Läs mer om projektet i broschyrerna nedan

  

Stipendieprogrammet

Vi vill också fortsätta kunna bidra till att barnen på Knalleskolan kan studera vidare och är tacksamma för alla er som bidrar till vårt stipendieprogram som möjliggör att det varje år sedan vi startade programmet 2003 är ca 12 barn som studerar på gymnasiet och 8 som studerar på universitet med stöd av stipendier från SSF! 

Vill ni bidra – Skriv “Knalleskolan” i Meddelandefältet på Bankgiro eller Swish

Barnhemmet Dar el Fitiyan

Vi vill också fortsätta stödja pojkarna på barnhemmet Dar el Fitiyan i Khartoum och är tacksamma för alla er som gör det möjligt för oss att fortsätta göra livet lite bättre för pojkarna som alla har olika fysiska, psykiska och/eller intellektuella funktionsvariationer och inte blivit adopterade.

Vill ni bidra – Skriv “I Care” i Meddelandefältet på Bankgiro eller Swish

Mötesplats SSF

Vi vill fortsätta vara en kreativ mötesplats för alla intresserade av Sudan och arrangera intressanta föredrag, kulturella och sociala aktiviteter. Vi vill få in nya idéer om hur vi fortsätter vårt arbete. Vi vill utöka vårt samarbete med Sudanese Swedish Friendship Association i Sweden House (byggt och ägt av SSF) och vara öppna för nya projekt i en tid där många sudaneser känner att de vill pröva nya möjligheter att förbättra sin tillvaro. Vi vill utöka vårt samarbete med andra organisationer i Sverige med anknytning till Sudan.

Och då behöver vi få in fler medlemmar! Sprid gärna information om oss och hemsidan www.swedishsudanese.org och kom ihåg att betala in Medlemsavgiften för 2019:

100 kr (50 kr studerande/pensionär/arbetslös, 150 kr/familj och minst 200 kr/företag eller organisation) till vårt Nya Bankgiro: 5295-7594  Swish: 1233794732

Skriv “Medlemskap + namn, postadress och email adress” i Meddelandefältet

Kom ihåg att uppdatera dina mail- och adressuppgifter till info@swedishsudanese.org om du flyttat eller ändrat något!Medlemsavgiften för 2019
:

100 kr (50 kr studerande/pensionär/arbetslös), 150 kr/familj och minst 200 kr/företag eller organisation) till:

Vårt Nya Bankgiro: 5295-7594 eller
Swish: 1233794732

Skriv “Medlemskap + namn, postadress och email adress i Meddelandefältet

Kom ihåg att uppdatera dina mail- och adressuppgifter till info@swedishsudanese.org om du flyttat eller ändrat något!

Riktigt god fortsättning 2019 önskar vi i styrelsen för Svensk Sudanska föreningen.

Vi finns på www.swedishsudanese.org  Mail: info@swedishsudanese.org  FaceBook: Facebook.com/SSAorg

VÅRA PROjEKT

BLI MEDLEM

DONERA


 

Post a comment